Vi söker beredskapssamordnare

Om oss

Medelpads räddningstjänstförbund är ett räddningstjänstförbund som verkar i Sundsvall, Timrå och Ånge kommuner. På förebyggandeavdelningen arbetar enheten Kris och Säkerhet med att samordna medlemskommunernas uppgifter inom krisberedskap, civilt försvar och dataskydd.

Vi söker nu en ny medarbetare som har ett genuint intresse för samhällets beredskap och som vill vara en del i att utveckla våra ägarkommuners arbete med krisberedskap och civilt försvar.

Vill du arbeta i en utvecklande miljö tillsammans med specialister inom ett växande och samhällsviktigt område? Då kan du vara den vi söker.

Ditt uppdrag

Som beredskapssamordnare kommer du i huvudsak att arbeta med

  • att skriva, utveckla, förankra och följa upp styrande dokument i kommunernas arbete med krisberedskap och civilt försvar
  • att planera, genomföra, stötta och följa upp kommunernas arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetshantering
  • att planera och genomföra utbildningar och övningar i syfte att utveckla kommunernas förmåga inom civilt försvar och krisberedskap
  • att delta i arbetet med att utveckla och stärka kommunernas arbete med geografiskt områdesansvar utifrån civilt försvar och krisberedskap
  • att för kommunernas räkning delta i länsgemensamma (eller nationella) arbetsgrupper och nätverk kopplat till civilt försvar och krisberedskap
  • kunna delta i räddningstjänstens stab vid samhällsstörningar.

Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse för samhällets beredskap. Du har en god förmåga att samarbeta, skapa relationer och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har förmåga att identifiera problemområden, analysera dem och föreslå möjligheter till utveckling. Du gillar att driva och leda olika frågor samt inspirerar din omgivning. Du är en god kommunikatör och är bekväm med att planera, hålla presentationer och genomföra möten. Vi ser också att du uppskattar ordning och reda.

Din profil

Du har en högskoleexamen gärna med inriktning mot krisberedskap, riskhantering och samhällsskydd. Men du kan även vara brandingenjör, studerat vid polishögskolan eller ha annan relevant högskoleutbildning.

Meriterande är tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet, säkerhetsbranschen eller arbete relaterat till dessa områden. Vana och förståelse för politiskt styrda organisationer och kommunala uppdrag är något som vi uppskattar hos dig.

Vi ser även gärna att du har god kännedom om arbetet med signalskydd och säkerhetslagstiftningen.

Om du har tidigare erfarenhet av utvecklings-, förbättrings och/eller kvalitetsarbete, projektledning, kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser eller säkerhetsskyddsarbete är det meriterande.

B-körkort är ett krav.

Omfattning

Heltid, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Kontorsarbetstid

Placeringsort: Sundsvall

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning innan påbörjad anställning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Resor inom länet men även nationellt förekommer i tjänsten

Individuell lönesättning

Kontaktpersoner

Krister Öst, Enhetschef Kris och säkerhet 073-0703434

Fackliga företrädare

Matts Boman, Vision, 070- 188 78 87

Om ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk alkohol- och drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Skicka in din ansökan senast den 15 augusti.

Publicerad: