Bild på två brandmän.

Vi söker deltidsbrandmän till Ånge

Vill du göra skillnad - på riktigt? Vill du bidra till ökad trygghet och säkerhet i samhället? Nu söker vi deltidsbrandmän till Ånge brandstation.

Om oss

Medelpads räddningstjänstförbunds vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Inom många områden ligger vi i framkant i ett nationellt perspektiv. Kvalitets- och miljöfrågor samt en bra arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter.

Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet. Vi eftersträvar ett professionellt bemötande med likvärdig och jämställd service.

Dina arbetsuppgifter

Att vara räddningsman i beredskap innebär att du i din anställning hos räddningstjänsten har beredskap för utryckning enligt ett schema. Du har därför en huvudanställning utanför räddningstjänstens organisation.

- Du ingår i deltidsstyrkan på Ånge brandstation.

- Du deltar i utryckande verksamhet innefattande räddningsinsatser och sjukvårdsuppdrag. Vanliga räddningsinsatser består av räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor.

Om dig

Du bör vara bosatt eller ha din arbetsplats eller kunna arbeta på distans inom 5 minuter från brandstationen i Ånge. Du bör dela vår syn på att yrkesrollen är oberoende av vilket land eller kultur man fötts i och vilket kön eller sexuell läggning man har. Den bygger istället på:

- En vilja att bidra till ett säkrare samhälle.

- En omtänksam och respektfull attityd inför sina medarbetare och de människor man möter i sitt arbete.

Du bör ha god fysik och vara simkunnig.

När du har beredskap ska du kunna ta dig till brandstationen inom fem minuter om larmet går. Hur din beredskapsvecka är upplagd varierar. Om du bor på orten men jobbar någon annanstans kanske du bara kan ha beredskap på kvällar och nätter. Om du däremot bor någon annanstans men jobbar på orten kanske det passar bra att ha beredskap på dagtid. Du har också möjlighet att sitta och arbeta på stationen.

Vi övar och tränar vanligtvis på vardagskvällar. Varje år har vi även en eller ett par övningsdagar.

Du är lugn och kontrollerad i stressiga situationer. Du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din profil

Gymnasial utbildning.

B-körkort är ett krav.

C-körkort är meriterande. Annars ska det tas efter anställning.

Meriterande är också om du har någon sjukvårdsutbildning eller har någon tidigare erfarenhet av räddningstjänstverksamhet.

Omfattning

Deltidsbrandman är en kommunal deltidsanställning.

Lön utgår enligt avtal för RIB, (Räddningstjänstpersonal i beredskap). Beredskapstjänstgöring enligt schema, utryckningstid samt ca 50 timmar övningstid per år.

Tjänsten är en provanställning på deltid som avser att övergå till en tillsvidareanställning.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Mer information

På sidan Räddningstjänst i beredskap, finns mer information om vad det innebär att vara deltidsbrandman, eller räddningstjänstpersonal i beredskap, som det egentligen heter.


Kontaktpersoner

Tommy Lindgren, chef RIB-verksamheten (räddningstjänstpersonal i beredskap)
Tel: 070-203 43 14
e-post: tommy.lindgren@sundsvall.se

Fredrik Lindkvist, platschef Ånge brandstation
Tel: 0690 - 121 54
Mobil: 070-183 51 14

Ansök senast 30 november

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk alkohol- och drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Skicka in din ansökan senast den 30 november genom att fylla i e-tjänsten nedan.

Välkommen med din ansökan!

Senast uppdaterad: