Bild på ett par skor på en bro

Bidra med din kunskap om suicidprevention

Kunskapen om självmord är otillräcklig. Samtidigt är ganska grundläggande kunskaper tillräckliga för att göra skillnad. Vi söker nu två utbildningssamordnare inom suicidprevention.


Genom att våga fråga om självmordstankar kan alla bidra till att förebygga suicid.

Medelpads Räddningstjänstförbund söker nu två utbildningssamordnare till vårt samverkansprojekt för att stärka Timrå och Sundsvalls kommuns medarbetare och medborgares kunskap kring suicidprevention.

Projektet sker i samarbete med regionen och länets kommuner och sträcker sig till och med december 2022. Finansieringen sker med stöd av statliga stimulansmedel.

Dina arbetsuppgifter

Utbildningssamordnaren ansvarar för att starta upp och genomföra utbildningsaktiviteter inom kommunala verksamheter och hos samverkanspartners gällande området suicidprevention och psykisk hälsa.

Utbildningssamordnaren har en avgörande roll i att sprida kunskap och genomföra utbildningar om suicidprevention inom Timrå och Sundsvalls kommun. Tjänsten innebär att aktivt samarbeta med kommunens förvaltningar och samverkansaktörer och anpassa utbildningsaktiviteter utifrån de behov och önskningar som finns inom verksamheterna.

Utbildningssamordnarens uppgift blir blnadd annat att genomföra föreläsningar, utbildningar och workshops gällande suicidprevention och psykisk hälsa. Vidare ingår att samordna utbildningsnätverk och planera in utbildningar, genomföra samt utvärdera dessa. Aktiv planering och operativt arbete med aktiviteter för temadagar ingår också.

Om dig

Vi söker dig som är:

  • Bra på att skapa engagemang och motivera andra
  • Trygg med sin kompetens och kan lyfta blicken för att se ett helhetsperspektiv
  • Självgående, kan sätta upp egna mål samt är kreativ i ditt arbete för att finna goda lösningar
  • Samarbetsvillig och arbetar prestigelöst i grupp
  • Har lätt för att ta initiativ till kontakt med samarbetspartners
  • Resultatinriktad med fokus på nytta för medarbetare och medborgare
  • Ordningsam och bidrar till struktur i arbetet

Din profil

Du har tidigare erfarenhet av att hålla föredrag och föreläsningar. Du har även erfarenhet av att samordna arbetsgrupper. Vi ser också att du har erfarenhet från arbete inom statliga, kommunala eller regionala verksamheter.

Meriterande är även om du har erfarenhet från arbete i projektform eller inom ledande befattning.

Omfattning

Tjänsten är på heltid, tidsbegränsad till och med 2022-12-31

Om oss

Vår vision är ett tryggt, säkert och hållbart samhälle. Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Inom många områden ligger vi i framkant i ett nationellt perspektiv. Kvalitets- och miljöfrågor samt en bra arbetsmiljö är centrala delar i vår verksamhet.

Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet som genomsyrar vårt arbete och ett jämlikt förhållningssätt är viktigt för oss.

Kontaktpersoner

Vid frågor tjänsten och dess innehåll kan följande personer kontaktas:

Tora Åström, gruppchef Trygghet och utbildning, Medelpads Räddningstjänstförbund,
e-post: tora.astrom@sundsvall.se
telefon: 070-545 75 07

Mattias Gillow, kontaktperson för Sundsvalls kommun
e-post: mattias.gillow@sundsvall.se,
telefon: 060-19 28 93

Jens Grelsson, kontaktperson för Timrå kommun
e-post: jens.grelsson@sundsvall.se,
telefon: 073-096 49 07

Facklig företrädare:


Vision: Matts Boman
e-post: matts.boman@sundsvall.se
telefon: 070-188 78 87

Ansökan

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan senast den 27 juni 2021.

Senast uppdaterad: