Hem

Räddningstjänsten Medelpad

Bra gjort Olivia!

Ange bildtext

Olivia gjorde en snabb första insats mot branden på Köpmangatan. För det får hon "Bra gjort" från föreningen Sundsvalls Brandkår och en brandsläckare från oss.

Torsdag den 5 mars kl.20.40 larmade Olivia Forsborg räddningstjänsten via 112 när hon kände röklukt på Udda Tapas, där hon jobbar. Hon befann sig i diskrummet på Uddas Tapas när hon först kände röklukten. Hon följde röklukten och öppnade en dörr som normalt inte används och hamnade i ett trapphus på Köpmangatan 20 och 22. På tredje eller fjärde våningen så upptäckte hon att det brann i ett hålrum.

 

På vägen upp till våningen så passerade hon en brandsläckare som hon använde mot branden. Sen gick hon ner och mötte räddningstjänsten samt visade vägen till branden.


Det var både brand- och rökutveckling efter det att man hade borrat i bjälklaget i samband med ombyggnationer i fastigheten.


Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden och kunde lämna platsen vid 23.30-tiden efter det att man undersökt platsen med värmekamera. Ett vaktbolag fick bevaka fastigheten under natten.


Bite Line, som ligger i samma fastighet, fick stänga verksamheten när larmet gick. Men kunde öppna restaurangen på fredagen som vanligt. Det finns flera verksamheter i fastigheten som inte påverkades - tack vare Olivias rådiga insats.


För hennes insats fick hon en Bra gjort-placket från Tommy Jansson i föreningen Sundsvalls Brandkår. Från oss fick hon en brandsläckare och brandvarnare som delades ut av Thomas Åslin. Emma, från fastighetsägaren Statera Fastigheter, var grymt tacksam för Olivias insats och från henne fick hon blommor och ett presentkort.  

Medelpads Räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

85460 Sundsvall

Tel: 060-123200

E-post: mrf@sundsvall.se

Kontakta oss

Medelpads räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

854 60 Sundsvall


Tel växel: 060-12 32 00

e-post: mrf@sundsvall.se

organisationsnummer: 222000-0422


Så fakturerar du oss


För media:
Kontakta vårt befäl för information om händelser: 060-13 58 40SPG3N2.sitevision-cloud.net