Hem

Räddningstjänsten Medelpad

Vi söker en beredskapssamordnare

03 juli 2020

Ange bildtext

Vi söker dig som har ett genuint intresse för samhällets beredskap och vill vara en del i att utveckla våra ägarkommuners arbete med krisberedskap och civilt försvar. Vill du arbeta i en utvecklande miljö tillsammans med specialister inom ett växande och samhällsviktigt område? Då kan du vara den vi söker!

På förebyggandeavdelningen arbetar enheten kris och säkerhet med att samordna medlemskommunernas uppgifter inom krisberedskap, civilt försvar och dataskydd.


Ditt uppdrag


Som beredskapssamordnare kommer du i huvudsak att arbeta med

 

 • att skriva, utveckla, förankra och följa upp styrande dokument i kommunernas arbete med krisberedskap och civilt försvar


 • att planera, genomföra, stötta och följa upp kommunernas arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetshantering


 • att planera och genomföra utbildningar och övningar i syfte att utveckla kommunernas förmåga inom civilt försvar och krisberedskap


 • att delta i arbetet med att utveckla och stärka kommunernas arbete med geografiskt områdesansvar utifrån civilt försvar och krisberedskap


 • att för kommunernas räkning delta i länsgemensamma (eller nationella) arbetsgrupper och nätverk kopplat till civilt försvar och krisberedskap


 • kunna delta i räddningstjänstens stab vid samhällsstörningar


Om dig

Vi söker dig som har ett genuint intresse för samhällets beredskap. Du har en god förmåga att samarbeta, skapa relationer och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har förmåga att identifiera problemområden, analysera dem och föreslå möjligheter till utveckling. Du gillar att driva och leda olika frågor samt inspirerar din omgivning. Du är en god kommunikatör och är bekväm med att planera, hålla presentationer och genomföra möten. Vi ser också att du uppskattar ordning och reda.

Din profil

Du har en högskoleexamen gärna med inriktning krisberedskap, riskhantering och samhällsskydd. Men du kan även vara brandingenjör, studerat vid polishögskolan eller ha annan relevant högskoleutbildning.

Meriterande är tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet, säkerhetsbranschen eller arbete relaterat till dessa områden. Om du har tidigare erfarenhet av utvecklings-, förbättrings och/eller kvalitetsarbete, projektledning, kontinuitetshantering, risk- och sårbarhetsanalyser eller säkerhetsskyddsarbete är det meriterande. Vana och förståelse för politiskt styrda organisationer och kommunala uppdrag är också något som vi uppskattar hos dig.

Tidigare erfarenhet av tjänst i chefs-/ledarbefattning eller arbetsledning är meriterande då det på sikt finns möjlighet till utveckling inom organisationen.


B-körkort är ett krav.

Omfattning

Heltid, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Kontorsarbetstid

Placeringsort: Sundsvall

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning innan påbörjad anställning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Resor inom länet men även nationellt förekommer i tjänsten

Individuell lönesättning

Om oss

MRF är ett kommunalförbund, med cirka 120 heltids- och 180 RIB-anställda, som ansvarar för räddningstjänsten inom Sundsvalls, Timrå och Ånge kommun. Dessa kommuner bildar landskapet Medelpad. Invånarantalet är sammanlagt ca 130 000.

Verksamheten utgår från 2 heltidsstationer och 9 RIB-stationer. Området har en omfattande riskbild med många industrier och andra anläggningar samt stora skogs- och vattenområden som kräver höga kompetenser hos personalen.

 

 • Vi gör räddningsinsatser där liv, egendom eller miljö hotas på grund av olyckor.

 

 • Vi stödjer samhället att förebygga olyckor och skapar trygghet genom information, utbildningar och annat stöd.


 • Vi utövar tillsyn och brandskyddsarbete.


 • Vi samordnar och utvecklar kommunernas krisberedskap samt uppbyggnaden av ett nytt civilt försvar.


 • Vi är samlokaliserade med SOS Alarm.


 • Vi har en viktig roll i utvecklingen av övergripande ledning i norra Sverige. Projektet Räddsam Västernorrland pågår där vi gemensamt utvecklar hela länets ledningsförmåga. Vi kommer också att bygga upp ett samarbete med räddningstjänster i de sex nordligaste länen.


 • Vi arbetar med Pandora – ett utvecklingsprojekt för ökad samverkan och nya brandstationer. Två heltidsstationer och en deltidsstation


Vi strävar efter att vara en ledande organisation med ett starkt framtids- och utvecklingsarbete. Våra värdeord är omtanke, kunskap och trygghet som genomsyrar vårt arbete och ett jämlikt förhållningssätt är viktigt för oss.

Vår vision

Ett tryggt, säkert och hållbart samhälle.

Vår verksamhetsidé

Skydd mot olyckor utgör grunden för vår verksamhet. Vi har en väl fungerande utryckningsverksamhet och genom ett brett förebyggande arbete bidrar vi till att minska antalet olyckor för de som bor och vistas i ägarkommunerna.

Vi är en aktiv part i kommunerna och nyttjar de personella och materiella resurserna på ett effektivt sätt i arbetet för en säkrare och tryggare kommun.

Vi arbetar för en utökad samverkan med andra kommuner och organisationer i regionen för att uppnå största möjliga nytta för medborgarna.

Vi har en ambition att anses vara en av Sveriges ledande räddningstjänster.

Om Medelpad

Du kommer att arbeta i Sveriges hjärta i ett område med vacker natur och ett omfattande friluftsliv. Här finns bra förutsättningar att utöva olika idrotter. Utbudet av affärer och annan samhällsservice är stort. Havsområde med de möjligheter som finns här är bara in på knuten. Fjällområden når du några timmar liksom huvudstaden. Förutsättningarna för att hela familjen trivs här är stora.

På jobbet kommer du att vara en del av den goda MRF-andan med de allra bästa arbetskamraterna du kan tänka dig. Att kombinera arbete med att också må bra och ha roligt, är viktigt för oss.

Kontaktpersoner

Mats Bergmark, chef avdelning förebyggande 070- 377 55 50

Fackliga företrädare

Tora Åström, Akademikeralliansen, 070-545 75 07
Andreas Wedin, Ledarna, 070- 398 75 61

Matts Boman, Vision, 070- 188 78 87

Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och genomför därför obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Skicka in din ansökan via denna e-tjänst inkluderat CV och personligt brev.länk till annan webbplats


Sista dag att ansöka är 31 augusti.

Vi ser fram emot din ansökan!

03 juli 2020

Medelpads Räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

85460 Sundsvall

Tel: 060-123200

E-post: mrf@sundsvall.se

Visa månad

Kontakta oss

Medelpads räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

854 60 Sundsvall


Tel växel: 060-12 32 00

e-post: mrf@sundsvall.se

organisationsnummer: 222000-0422


Så fakturerar du oss


För media:
Kontakta vårt befäl för information om händelser: 060-13 58 40SPG3N1.sitevision-cloud.net