Hem

Räddningstjänsten Medelpad

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök

Stor övning på räddningsinsats - bussolycka

04 oktober 2018

Idag, 4 oktober, övar vi på en bussolycka med många skadade. Det är en av de tuffaste räddningsinsatserna och händelser vi kan drabbas av – när det är många skadade. Övningen pågår mellan Gumböle och Fjäl bortanför Stavreviken i Timrå.

Varje år arrangerar vi övningar i ämnet ”tung räddning”. Med det menas olyckor när det är tunga fordon som till exempel lastbilar, bussar eller tåg inblandade. Det kan också handla om broar, byggnader eller vägar som har rasat.


Idag övar vi också tillsammans med de övriga räddningstjänsterna i länet, Polisen, ambulansen, SOS, Assistanskåren och Trafikverket.

 

- Det är mycket jobb med att förbereda en övning i den här storleken. När det väl händer något liknande på riktigt, så blir många samhällsaktörer inblandade. Därför tycker vi det är så viktigt att vi får möjligheten att öva tillsammans, säger Tony Åhlund, ansvarig för funktionsområdet räddning på Medelpads Räddningstjänstförbund.


Mittuniversitetet ställer upp med ett gäng studenter som ska agera media. Omvårdnadsprogrammet på Sundsvalls gymnasium ställer upp med figuranter som ska agera skadade.


Om du ser räddningsfordon, poliser och ambulanser vid Gumböle och Fjäl idag, så är det alltså bara en övning. Vägen där övningen pågår är avstängd av Trafikverket. Övningen kommer att pågå mellan 9.00-12.00 den 4 oktober.För mer information ring


Tony Åhlund 070-283 72 95


Magnus Östlin 070-676 40 57

 

04 oktober 2018

Medelpads Räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

85460 Sundsvall

Tel: 060-123200

E-post: mrf@sundsvall.se

Visa månad

Medelpads Räddningstjänst

Adress Björneborgsgatan 40
Tel växel: 060-12 32 00
Fax: 060-61 68 29


SPC3N2.sitevision-cloud.net

Om webbplatsen

Räddningstjänsten Medelpad är ett kommunalförbund som arbetar tillsammans för att öka säkerheten i kommunerna, Sundsvall Timrå och Ånge.

Verktyg

Ikon för e-post
Ikon för Facebook