Hem

Räddningstjänsten Medelpad

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök

Nytt höjdfordon upphandlas gemesamt av fyra räddningstjänster

24 januari 2017

Höjdfordon

Nu gör fyra norrländska räddningstjänster gemensam sak och upphandlar nya höjdfordon. Det handlar om totalt sex fordon. En affär på drygt 32 miljoner.
– Med en gemensam upphandling får vi många fördelar. Priset är en men även service blir enklare, säger Niclas von Essen, från Räddningstjänsten Jämtland.

När Jämtland skulle upphandla en ny höljdfordon tog man kontakt med Medelpads Räddningstjänst, men även Räddningstjänsterna i Höga Kusten Ådalen och Örnsköldsviks. Istället för att var och en ska upphandla effektiviserar man processen och får större möjligheter. Med gemensam kunskap och styrka får påverkas inte bara priset. En sådan sak som service blir också lättare då man har flera fordon av samma modell inom ett område.

Smidigare i stadstrafik

Om man jämför med de gamla modellerna har de nya höjdfordonen en kortare hjulbas samt en extra styrbar axel som gör dem smidigare i stadstrafik. Ny teknik ger också en utökad räckvidd. Andra fördelar är större korglaster, snabbare hävarfunktion samt större användarvänlighet.

 

Utbildning

Just nu besöker Räddningstjänsterna från Jämtland, Höga kusten Ådalen och Örnsköldsvik, Räddningstjänsten Medelpad för att få information och utbildning om de upphandlade höjdfordonen. På plats finns ett höjdfordon från Nynäshamn, Räddningstjänsten Södertörn samt tillverkaren VEMA som ansvarar för demonstration och viss utbildning.

 

Upphandlingen avser totalt sex fordon; fyra stycken med leverans 2017-2018 samt option på två till.


Höjdfordon

Utbildning och demonstration av höjdfordon.


Faktaruta

 

Modell: VEMA F 32
Chassi: Scania
Hästkrafter: 410 hk

Max höjd: 32 meter
Max vikt i korg: 500 KG

 

24 januari 2017

Medelpads Räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

85460 Sundsvall

Tel: 060-123200

E-post: mrf@sundsvall.se

Visa månad

Medelpads Räddningstjänst

Adress Björneborgsgatan 40
Tel växel: 060-12 32 00
Fax: 060-61 68 29


SPC3N2.sitevision-cloud.net

Om webbplatsen

Räddningstjänsten Medelpad är ett kommunalförbund som arbetar tillsammans för att öka säkerheten i kommunerna, Sundsvall Timrå och Ånge.

Verktyg

Ikon för e-post
Ikon för Facebook