Hem

Räddningstjänsten Medelpad

Knapp för att fälla ut menyn Knapp för att fälla ut sök

Digital brasa på årets valborg

04 april 2016

Ange bildtext


Årets valborg kan bli den säkraste någonsin. I ett samarbete med Film i Västernorrland erbjuder Räddningstjänsten Medelpad i år ett säkert alternativ till det traditionella eldandet under valborg.
- Valborg är ett hektiskt dygn för oss, med många samtal och en hel del incidenter med brandspridning. Detta är ett säkert alternativ som passar dagens moderna människor perfekt, säger Lars L Hammarström, inre befäl på Räddningstjänsten Medelpad.

Det handlar alltså om en filmad* brasa som kommer att kunna upplevas på Norra berget på en 10 x 6m stor duk med en rejäl PA-anläggning som ljudkälla. Brasan är filmad i HD (2k) och kan upplevas i 3D och med ett optimerat surround ljud med THX standard. För dom som inte vill bege sig till Norra berget kan brasan även streamas med någon minuts fördröjning via länk.

- Vi hoppas detta sprider sig som en löpeld, om några år är det nog på detta sätt vi vill uppleva valborg, utan rök och eld och dessutom är det bra mycket bättre för miljön, säger Jens Persson, informatör vid Räddningstjänsten Medelpad.

Mer info

Mer information kring arrangemanget publiceras på vår hemsida (www.raddning.infolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) från och med den 1/4-16.


* Johan Lehman, som har stor erfarenhet att filma eld har filmat brasan med en speciell red-teknik. Johan har bland annat vunnit pris för sin kortfilm Closeöppnas i nytt fönster i Hollywood. I den har också elden en stor roll.

 

OBS! PUBLICERAD DEN 1 APRIL


Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar04 april 2016

Medelpads Räddningstjänstförbund

Björneborgsgatan 40

85460 Sundsvall

Tel: 060-123200

E-post: mrf@sundsvall.se

Arkiv

Medelpads Räddningstjänst

Adress Björneborgsgatan 40
Tel växel: 060-12 32 00
Fax: 060-61 68 29


SPC3N2.sitevision-cloud.net

Om webbplatsen

Räddningstjänsten Medelpad är ett kommunalförbund som arbetar tillsammans för att öka säkerheten i kommunerna, Sundsvall Timrå och Ånge.

Verktyg

Ikon för e-post
Ikon för Facebook